Strømpeforing og punktrenovering

Frank Thomsen ApS udfører opgravningsfri renovering af afløbssystemer for kloak-, spilde- og regnvand også kaldet strømpeforing.
 
Vi renoverer ledninger med en dimension fra ø70 mm til og med ø300 mm. Da vi også tilbyder traditionel renovering med opgravning, vil vi altid rådgive omkring valg af renoveringsmetode. Det gør vi ud fra en tv-inspektion og de fysiske forhold på stedet.
 
En ledning, der er renoveret med en strømpe, giver en tæt ledning med en stærk og glat overflade. Dette sikrer en optimal gennemstrømning og forebygger aflejringer, og dermed at ledningen stopper til. Samtidig mindskes risikoen for indsivning af grundvand og for udsivning af spildevand til den omkringliggende jord.

Kortstrømpeforing / Punktreparation

En anden lignende måde at renovere uden opgravning er ved at lave en kort strømpe også kaldet en punktreparation. Her kan man nøjes med at lave et kort stykke midt inde i en eksisterende kloakledning. Den kan have en længde fra 0,6 m til 7,0 m. Fordelen er, at der ikke skal laves hele strækninger som ved strømpeforing. Vi kan på nuværende tidspunkt lave fra dimension 75 mm og op til ø 600 mm rør.

Strømpeforing

Effektivt og ressourcebesparende

Frank Thomsen ApS udfører opgravningsfri renovering af afløbssystemer for spilde- og regnvand også kaldet strømpeforing.

Vi renoverer ledninger med en dimension fra ø70 mm til og med ø300 mm. Da vi også tilbyder traditionel renovering med opgravning, vil vi altid rådgive omkring valg af renoveringsmetode. Det gør vi ud fra en tv-inspektion og de fysiske forhold på stedet.

En kloakledning, der er renoveret med en strømpe, giver en tæt, stærk og glat overflade. Dette sikrer en optimal gennemstrømning og forebygger aflejringer, og dermed at ledningen stopper til. Samtidig mindskes risikoen for indsivning af grundvand og for udsivning af spildevand til den omkringliggende jord.

Behov for en strømpeforing?

Oplever du problemer med tilstopning, lugtgener eller rotter, kan det alt sammen være indikationer på, at kloakledningerne er beskadigede, nedslidte eller utætte – her kan det oftest hjælpe at foretage en strømpeforing.

Frank Thomsen ApS har mange års erfaring med alle former for kloakrenovering og fornyelse af kloaksy-stemer – herunder separatkloakeringslamsugning og strømpeforing. Vi varetager hele processen fra den indledende inspektion og tilstandsvurdering, til udbedring af skader.

Hvad er strømpeforing?

Ved en strømpeforing skaber man et rør indeni det allerede eksisterende kloakrør, man forer det altså med en strømpe – deraf navnet strømpeforing.

Når vi hos Frank Thomsen ApS udfører strømpeforinger, bliver det fra i dag med ny teknologi. Et innovativt strømpeforingssystem fra BRAWO-Systems, der ved hjælp af LED-belysning hærder strømpeforingen på rekordtid.

Det nye lyshærdningssystem består af et intelligent LED-hoved med kraftige UV-LED’er, en 50 meter lang kombinationsslange med integreret strøm og trykluftforsyning, en tilbagetrækningsenhed samt en kontrolboks.

Besparelser på både tid og kræfter

Det specielle ved BRAWO Magnavity LED systemet er, at der anvendes UV LED-lys, der sammen med en speciel resin, hærder strømperne når LED-lampen kører forbi. Metoden er mere sikker i forhold til tradi-tionelle hærdningsmetoder med fx damp og vand, og på denne måde kan vi spare tid og kræfter, når vi fremover udfører strømpeforinger.
Strømpeforing af kloak er altså en metode, hvor vi reelt skaber et nyt rør inde i den beskadigede kloakledning, faldstamme eller afløb.

Fordelene ved strømpeforing

Strømpeforing har den store fordel, at arbejdet kan foretages uden nogen form for opgravning. Der skal samtidig heller ikke nedbrydes vægge eller foretages etageadskillelser for at strømpefore kloakledninger, faldstammer eller afløb.

Strømpeforing kan oftest klares på blot én dag, og du skal dermed ikke tænke på at have håndværkere rendende på projektet i dagevis, da du samtidig slipper for en opgravet have eller et opgravet kældergulv.  Du og dit forsikringsselskab kan ligeledes slippe for en kæmpe regning, da strømpeforing typisk er meget billigere end det gammeldags alternativ.

Hvorfor vælge strømpeforing af kloak?

Der er mange grunde til at vælge strømpeforing frem for den gammeldags metode. I de fleste tilfælde vil en opgravning være meget tidskrævende, og typisk er det sådan, at jo længere tid der skal bruges på arbejdet, des større bliver regningen.

Derfor skal du vælge strømpeforing:
Intet rod: Du slipper for opgravninger og nedbrydninger ved brug af strømpeforing. Normalt vil brud på rør betyde opgravning af indkørsel eller nedbrydning af gulv osv.

Mindre tidsforbrug: Når du slipper for opgravning eller nedbrydning, og det kan klares i én arbejdsgang, vil vi også spare mange timers arbejde. Den hurtige renovering giver også mindst mulige gener.

God kvalitet: En strømpeforing kan holde i mange år ud i fremtiden.

Lav pris: Renoveringen med strømpeforing svarer til at få nye rør, helt uden omkostninger til opgravning og reetablering, så overordnet vil du kunne gøre en god besparelse i forhold til den samlede pris.

Hvor længe holder en strømpeforing?

En strømpeforing (eller punktrenovering der fungerer på samme måde) holder tæt helt ligesom en “klassisk” kloakrenovering. Ved en korrekt udført strømpeforing af kloak vil levetiden være op til 30-50 år.

Hvordan foregår en strømpeforing?

I praksis foregår en strømpeforing efter følgende fremgangsmåde:

  1. Inspektion og klargøring af rør
  2. rengøring med spuleudstyr
  3. Strømpen gøres klar

4. Strømpen indføres i kloakrøret
5. Kontrol af at strømpen sidder rigtig
6. der anvendes UV LED-lys, der sammen med en speciel resin, hærder strømperne når LED-lampen kører forbi  
7. Strømpen afskæres i begge ender

8. Inspektion og kontrol af den færdige strømpeforing
9. Kvalitetskontrol udarbejdes efter hver strømpeforing.

Hvad kræver en strømpeforing?

Selvom foring af kloaker er en effektiv og hurtig løsning, indebærer det visse udfordringer:

Afbrydelse: Når der skal renoveres i din kloak, bliver adgang til den offentlige hovedledning blokeret i et tidsrum.

Adgang: Hvis nedgangen til kloakken er i din indkørsel eller foran, vil adgangen blive spærret af en lastbil med maskinerne. Kloakken vil være ude af drift, så længe vi arbejder på selve “strømpen”.

Pris på strømpeforing

Prisen på strømpeforing ligger ofte på 1.000-1.300 kr. pr. meter kloakledning. Hertil skal tillægges udgifter til rensning af rør, anstilling af servicevogn osv.

Den samlede pris for en 0,5-1 meter punktrenovering ligger ofte på 4.500 kr.

Alle priser er excl. moms

Prisen på strømpeforing afhænger selvfølgelig af forskellige faktorer som tilgængelighed, rørstørrelse, omfang osv.

Punktrenovering – Et alternativ

Et alternativ til en komplet strømpeforing kan være en punktrenovering. En punktrenovering anvendes typisk ved rotteskader, hvor der er små huller i kloakrørene på korte strækninger der ofte er skyld i driftsforstyrrelser. Ved udførelse af en punktrenovering indføres en ballon med glasfiber og reparerer samlinger eller lukninger på denne måde.

Få et tilbud på strømpeforing af kloak hos Frank Thomsen ApS

Er du i tvivl, om strømpeforing kan bruges til din kloak?

Kontakt os på telefon 74 48 90 30 eller mail post@frankthomsenaps.dk med information om dit aktuelle problem med kloakledninger, faldstamme eller afløb. Så vender vi tilbage hurtigst muligt og hjælper dig videre.

Frank Thomsen ApS får nyt strømpeforingssystem

Hos Frank Thomsen ApS har vi taget ny teknologi for hærdning af strømpeforinger i brug – LED-systemet afløser de traditionelle hærdningsmetoder.