Støttemur

Anvendelse af støttemur

Støttemure er ideelle til arealer med skråning. Med en støttemur bliver det nemlig muligt at udnytte områder, der uden havde været svære at anvende grundet skråninger.
For at udforme støttemure, skal man være særlig opmærksom på højde-, hældnings- og belastningsforhold. Man skal også gøre klart med sig selv om muren skal være åben eller lukket, da dette også har indflydelse på dimensioneringen. Hos Frank Thomsen ApS opfører vi et stort udvalg af støttemurer i mange forskellige materialer og til mange forskellige formål.

Støttemur

Hvad er en støttemur?

En støttemur er et murværk der holder jord, sten og grus tilbage ved at støtte en skråning. Støttemure anvendes oftest ved niveauforskelle i terrænet som ved anlæg af terrasse, indkørsel, eller højbed. Støttemure ses derudover anvendt til andre formål som f.eks. støjreduktion fra veje.

Få gode råd til din støttemur her

Formålet med støttemure

Formålet med støttemure er at afstive jorden ved niveauforskelle således, at skråningen forhindres i at falde sammen og vand eroderer den. Egenvægten fra støttemuren er sammen med hældningen med til at afgøre hvor meget belastning muren kan holde til. Belastningen kommer både fra jorden bagved muren, men også fra eventuel belastning ovenpå jordskråningen. 

Ved at anvende en støttemur i stedet for at lade jord have sin naturlige hældning, er det muligt at pladsudnytte arealer bedre, både over og nedenfor muren.

Støttemur

Støjmure

Støjmure har til formål at afskærme lyden fra den omkringliggende trafik. Støjmuren bør placeres tæt op af bebyggelsen der ønsker at

reducere lyden eller tæt op af det trafikerede område for den bedste effekt. Man kan yderligere tilføje et støjabsorberende materiale til murens overflade hvis man ønsker yderligere reduktion af støjen. 

Støttemur opbygning: Sådan bygges en støttemur

En støttemur kan opbygges med vidt forskellige sten, materiale, hældning og højde. Fælles for dem alle gælder dog, at det er vigtigt at støttemuren bliver bygget korrekt – Til dette hjælper Frank Thomsen ApS gerne. Vi giver dig her en trin-for-trin guide til hvordan vi hos Frank Thomsen ApS bygger en støttemur, så du får et resultat du kan være glad for mange år i fremtiden.

  1. Muldjord graves væk, til man når ned til en stabil underbund.
  2. Graves der mere end 35 cm ned, anbefaler vi at der først fyldes med et lag bundsikring.
  3. Læg et lag vådt sand, efterfulgt af et lag stabilgrus – sørg for at komprimere jævnligt.
  4. Fyld hullet op med jordfugtig beton. Laget skal være cirka 15 cm. bredere end støttemurstenene.
  5. Den første række mursten sættes i betonen vha. en skabelon og et vaterpas – En god idé kunne være at benytte snore, så er du sikker på at muren er lige.

6. Vær opmærksom på hvordan de enkelte støttesten sættes sammen. Ingen mursten er nøjagtig lige store, så vær opmærksom på dette så støttemuren som helhed kan blive helt lige.

7. Hvis du ønsker et drænrør bag støttemuren, er det en god idé at de lægges efter den første række støttemursten er sat i betonen.

8. Når betonen er tør, sættes den næste række sten på støttemuren – og sådan fortsættes der.

9. Husk at fylde med sand, jord eller grus bag støttemuren. For hver 2. støttemursten bør dette lag komprimeres.

Derfor skal Frank Thomsen ApS bygge din støttemur

Du skal vælge os, fordi vi er bedst til netop det vi gør. Det er vores fornemmeste opgave at sørge for at vores kunder er 100% tilfredse – hver gang. Hvordan gør vi det? Det er ganske simpelt:

  • Alle vores medarbejdere har mange års erfaring og er dygtige indenfor deres områder
  • Vi er medlem af Dansk Byggeri og er derfor også dækket af deres garantiordning
  • Vi har mere end 30 års erfaring med bl.a. separatkloakeringstrømpeforingrottespærre og anlæg af støttemure  – så vi ved, hvad vi snakker om

Skal vi bygge din støttemur? Så ring allerede i dag på 74 48 90 30 og book en tid eller skriv til os på post@frankthomsenaps.dk – vi glæder os til at høre fra dig.